Theaterzaal

Theaterzaal

Downloads
De bestaande sporthal De Hege Fonnen is in 2006 uitgebreid met nóg een sporthal. Een vooruitstrevend onderdeel van het Sport- en Cultureel Centrum De Hege Fonnen is de theater-

voorziening. Deze nieuwe sporthal vervult namelijk twee functies: doordeweeks kunnen vele binnensport- en cultuurverenigingen uit Lemsterland er gebruik van maken, in de weekenden echter kan de sporthal omgebouwd worden tot een professionele theatervoorziening. Deze mogelijkheid behoort tot een bijzonder concept in Nederland.

 

Deze theaterzaal is onder andere voorzien van sfeerverlichting, een dimbare sterrenhemel, verrijdbare tribunes, luxe gestoffeerde stoelen, trappen met loopverlichting en een gelijkvloers speelvlak, zodat men zich werkelijk in een theater waant. Sport en cultuur gaan dus letterlijk samen in één gebouw. Een prachtige accommodatie, waarin ook cultuur in al haar facetten naar voren gebracht kan worden.

 

De Stichting Cultuurbevordering Lemsterland verzorgt voor een belangrijk deel de programmering van de voorstellingen in De Hege Fonnen.

 

De nieuwe theaterzaal is een stimulans voor het culturele leven in Lemsterland!Voor technische gegevens kunt u de technische rider downloaden. Facebook SCC de Hege Fonnen