THEATERGROEP DE KERN is wegens ziekte van een der spelers AFGELAST

za 12 oktober 2013   |   20:00 uur

THEATERGROEP DE KERN is wegens ziekte van een der spelers AFGELAST

Deze voorstelling is reeds geweest en niet meer te boeken.

Wegens ziekte van een der spelers is deze voorstelling helaas AFGELAST.  Omdat wij niet iedereen persoonlijk meer kunnen benaderen delen wij hier mede dat wij op zaterdagavond 12 oktober van 19.00 - 20.00 uur in de Hege Fonnen aanwezig zijn. Degenen die kaarten hebben gekocht kunnen de kaarten dan inleveren en het entreegeld terugontvangen, maar u kunt de kaarten eventueel ook gebruiken voor de voorstelling van Chris Hinze of Mata Hari. U kunt ons dit ook via theater@dehegefonnen.nl mailen.

Uiteraard moeten wij dan wel de entreekaarten van De Kern bij die voorstelling van u ontvangen.


Onze excuses voor het ongemak.


Stichting Cultuurbevordering Lemsterland


Toneel - 


“Kom vanavond met verhalen hoe de oorlog is verdwenen.
En herhaal ze honderd malen, alle malen zal ik wenen’’ (Leo Vroman)

De afgelopen twee seizoenen heeft Theatergroep de Kern zeer lovende reacties gekregen op “Kom vanavond met verhalen”, het verrassend actuele kleinkunst-programma over oorlog, vrede en hoop. Gelardeerd met schitterende liederen. Een voorstelling die veel losmaakt, ontroert en inspireert. Daarom heeft de groep besloten om de productie het volgende seizoen op het repertoire te houden. Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen worden virtuoos op de piano begeleid door Ariane Karres en Karin Kuiper. In “Kom vanavond met verhalen” laten zij de kracht en levenslust zien, die mensen weten te stellen tegenover wat hen wordt aangedaan.

Als rode draad spelen de acteurs het verhaal van het opgroeiende joodse meisje Edith van Hessen uit Den Haag, dat tijdens de oorlog een dagboek schreef. Een jaar na de oorlog, als ze bijna haar hele familie heeft verloren, schrijft ze: “Zelfs als we denken: onmenselijkheid, dat is nu eenmaal het lot van de wereld, dan zouden we moeten vechten om dat te verbeteren. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat er diep in ons allemaal iets goeds sluimert, iets warms, iets dat met liefde te maken heeft.”

Zij zingen o.a. liederen van Theodorakis, van Brecht, een lied over herdenken op 4 mei en een lied over het bombardement op Rotterdam. Maar ook het bekende “Ik zou wel eens willen weten”, “Lili Marleen” en “We’ll meet again”. Daarnaast worden ontroerende gedichten vertolkt van o.m. Leo Vroman, Remco Campert en Henriëtte R.Holst. Ook brengen ze dagboekfragmenten van Etty Hillesum, Abel

Herzberg en Primo Levi.

Edith van Hessen (86), de joodse vrouw die in 1938 als meisje van 13 een dagboek begint, bezocht de voorstelling op 18 april 2011. Diep onder de indruk zei ze: “Ik ben blij verrast en zeer aangedaan door de oprechte en betrokken manier waarop de Kern o.a. mijn verhaal ten toneel brengt.”

Uit het Gastenboek van de Kern: “Als je poëzie, zang en toneel zo weet te combineren dat je de hele voorstelling lang met open mond geboeid blijft kijken, dan heb je bereikt wat theater zo magisch maakt. Dit blijft heel lang hangen.” 

Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje

 

Veghelse Toneel Publieksprijs voor Theatergroep De Kern
 
Ieder jaar reikt Theater De Blauwe Kei uit Veghel een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Met een gemiddelde van een 9,3 ging de prijs dit jaar naar Theatergroep De Kern met hun voorstelling Kom vanavond met verhalen.
 
Yan van der Heijden, directeur van Theater De Blauwe Kei, overhandigde in Utrecht de prijs persoonlijk aan alle castleden van Theatergroep De Kern en aan impresariaat ProActs.
 
Het was de negende keer dat de Veghelse Toneel Publieksprijs werd uitgereikt. Met een gemiddelde van een 9,3, bewijst Theatergroep De Kern dat ook een relatief onbekend gezelschap erg geliefd kan zijn bij het Veghelse publiek. Het was voor zowel Theatergroep De Kern als impresariaat ProActs de eerste keer dat zij de Veghelse Toneel Publieksprijs wonnen.
 
Kom vanavond met verhalen van Theatergroep de Kern was een verrassend, actueel kleinkunst-programma over oorlog, vrede en hoop. Gelardeerd met schitterende liederen. Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen werden daarbij virtuoos op de piano begeleid door afwisselend Karin Kuijper of Ariane Karres. In Kom vanavond met verhalen wilde het theatergezelschap de kracht en levenslust laten zien, die mensen steeds opnieuw weten te stellen tegenover wat hen wordt aangedaan.

 

 

www.facebook.com/pages/Theatergroep-de-Kern/171503866195760

 

Fotografie:    De Kern

 Klik hier voor de website
PROGRAMMA ARCHIEF


Facebook SCC de Hege Fonnen