THE ACADEMY POP & JAZZ ORCHESTRA met "The Experience"

za 17 november 2012   |   20:00 uur

THE ACADEMY POP & JAZZ ORCHESTRA  met THE ACADEMY POP & JAZZ ORCHESTRA  met THE ACADEMY POP & JAZZ ORCHESTRA  met

Deze voorstelling is reeds geweest en niet meer te boeken.

Een muzikale rollercoaster langs verschillende stijlen,  in variërende bezetting, van klein en intiem naar groots en ultra-swingend: dat is The Academy Pop & Jazz Orchestra met haar muziektheaterprogramma The Experience!

 

The Academy werd in 2002 opgericht en heeft haar roots in Franeker. Het is ontstaan uit het destijds ‘wereldberoemde’ dweilorkest De Sterrekiekers en Harmonie orkest Advendo.  Beide orkesten behoren tot de subtop van Nederland. De inmiddels opgeheven Sterrekiekers hebben decennialang vrijwel alle podia van Noord Nederland bespeeld. Zelfs het buitenland (Duitsland, Spanje, Thailand) werden aangedaan. De kunst van het entertainen en het boeien van een groot en divers publiek zit in deze bloedgroep.  Het gestileerd, bijna symphonisch spelen vindt zijn oorsprong bij Advendo. Dit zestigkoppige orkest speelt bijna in de hoogste divisie van Nederland en maakt regelmatig uitstapjes naar de lichte muziek, zoals het ‘night of the proms’ concert met Cor Bakker en Madeline Bell.

The Academy is een amateurorkest van 21 personen met een aantal professionele en afgestudeerde conservatorium musici. Wat hen allen bindt is een enorme passie voor muziek en voor het vermaken van een breed publiek. Dat doen ze door het spelen van een veelzijdig repertoire: van swing tot disco, van hiphop tot blues, van salsa tot funk; kortom van the early thirties tot nu! 

De bezetting bestaat uit twee zangeressen, een vijfkoppige ritmesectie en veertien blazers en staat onder leiding van Evert Bossema. Hoewel hij op zevenjarige leeftijd is begonnen met muziek maken startte zijn echte muzikale loopbaan bij de Sterrekiekers. In 1995 kwam hij in aanraking met het fenomeen bigband. Na tien jaar als solotrompettist en pianist te hebben gespeeld bij The Basic BigBand in Sneek (en daarin onder andere Toots Thielemans en Jan Akkerman te hebben begeleid), kwam hij in 2007 terug op het oude nest. Nu als bandleader van The Academy.

Het programma The Experience staat garant voor muzikale verrassingen van hoog niveau! Van Nina Simone tot Stevie Wonder, van James Brown tot Fats Domino, van Jimi Hendrix tot Randy Crawford. Van grote naar kleine bezetting en van veel en swingend naar klein en intiem. Speciaal voor dit programma zijn twee eigen werken toegevoegd, waaronder een fries hip hop stuk.

 

Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje Klik hier voor de website
PROGRAMMA ARCHIEF


Facebook SCC de Hege Fonnen