DUO CONCERT ROLLING HOME MET GERRIT BRETELER

za 15 maart 2014   |   20:00 uur

DUO CONCERT ROLLING HOME MET GERRIT BRETELER DUO CONCERT ROLLING HOME MET GERRIT BRETELER

Deze voorstelling is reeds geweest en niet meer te boeken.

Muziek/zang -  

 

Duo concert Rolling Home met Gerrit Breteler


Rolling Home bestaat uit een groep van  40 zangers en  6 muzikanten. Zij brengen naast Keltische folksongs ook Folk uit Friesland  en Amerika ten gehore.  De instrumentale begeleiding bestaat uit 2 gitaren,3 accordeons en een dwarsfluit. Rolling Home is niet alleen bekend in Nederland. Ook in andere Europese landen-zoals Engeland, Duitsland, Schotland en Denemarken,- wordt de muzikale kwaliteit van Rolling Home gewaardeerd.

Bijzonder aan deze muzikale avond in De Hege Fonnen is de afwisseling met het optreden van Gerrit Breteler.  Gerrit Breteler is als schilder, schrijver, verteller, musicus en zanger uitgegroeid tot een bijzonder veelzijdig kunstenaar .

Geboren in Enschede (1954) komt Gerrit met zijn Twentse vader en Friese moeder als 13-jarige jongen in 1967 naar Friesland. Het platteland ervaart hij als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hij woont inmiddels al jaren met zijn vrouw en twee kinderen in een grote oude boerderij bij het dorpje Nes, dicht bij de Waddenzee.

Al op jonge leeftijd voelt Gerrit Breteler zich aangetrokken tot de beeldende kunst en volgt hij zijn opleiding aan de kunst-academie “Vredeman de Vries” in Leeuwarden.

De cd ‘Lit ús dêrom drinke’ is een groot sukses gebleken. Regelmatig horen we de nummers van deze cd op Omrop Fryslân voorbijkomen. Gerrit Breteler is dan ook een veelgevraagd zanger en verteller in theaters, kerken en bij bijzondere gelegenheden. Zowel friezen als niet friezen worden gegrepen door de prachtige warme stem en de fascinerende sfeer die de songteksten van Breteler oproepen.

 

Zowel voor Rolling Home als Gerrit Breteler geldt dat hun concerten  regelmatig volledig uitverkocht blijken.  Kaartverkoop via Wereldwinkel Lemmer of via theater@dehegefonnen.nl

 

Entree: 15,00 incl. pauzedrankjeKlik hier voor de website
PROGRAMMA ARCHIEF


Facebook SCC de Hege Fonnen