"LEMSTER FOLK" en "SAN MAN EN SIKKE"

za 15 december 2012   |   20:00 uur

Deze voorstelling is reeds geweest en niet meer te boeken.

Het repertoire van de Lemster formatie Lemster Folk (foarhinne Dikynörder), bestaat voornamelijk uit een mengeling van Britse folkmuziek, eigen Friestalig werk en een aantal gouwe ouwe nummers uit de jaren zestig. Voor deze gelegenheid wordt er vooral folkmuziek en eigen werk ten gehore gebracht.

 

De optredens van Lemster Folk hebben tot nu toe veelal plaatsgevonden in de ’huiskamersfeer’, maar ook daarbuiten is de groep met enige regelmaat actief. Vlotte, melodieuze nummers worden afgewisseld met ingetogen, meerstemmig gezongen werk. Een programma met liedjes vol weemoed, liefde, verlangen en humor. 

 

De muzikanten bestaan uit:

 Klazien Cuiper: accordeon en zang

Bouke Kuipers: gitaar en zang 

Popke Haga:  zang

Klaas Samplonius: mondharmonica en zang 

Stoffel Zandstra: gitaar en zang

 

Sanman & Sikke heeft de afgelopen jaren gaandeweg een eigen plek verworven in het Friese muziiekleven. Sinds de oprichting in 1994 werkt de vocale mannengroep aan een gevarieerde mix van stijlen die bij elkaar een uniek repertoire vormen. Belangrijke inspiratiebron: meerstemmige muziek van groepen als The Millsbrothers, Crosby, Stills, Nash & Young en muziek uit de beginperiode van Elvis. De Friestalige pijler onder het repertoire wordt gevormd door gedichten van o.a. Fedde Schurer, Henk de Boer en Aggie van der Meer, die door Siebren en Egbert op muziek zijn gezet. De laatste tijd komen er steeds meer barbershopliedjes bij.

 

Entree: € 10,00 incl. pauzedrankje

PROGRAMMA ARCHIEF


Facebook SCC de Hege Fonnen